Főoldal

BUDAPEST

Budapesti Szálloda Kereső Budapest Hotel Guide Budapest Unterkunft Sucher  
Tömegközlekedés Budapesten Utazás Budapestre

Budapesti szállodákBudapesti szállodák

 

Budapest információkBudapest információk

Budapest térkép

Balatoni szállásBalatoni szállás

 

Magyarország információkMagyarország információk

Látnivalók Budapesten

egri hotelekEgri hotelek

 

Városok és régiókBudapest városnézés

Budapest fotógaléria

Pécsi szállásokPécsi szállások

 

AutókölcsönzésAutókölcsönzés

Tisza-tó szálláshelyTisza-tó szálláshely

 

ProgramajánlatokProgramajánlatok

Hévízi szállodákHévízi szállodák

 

GyógyfürdőhelyekReptéri transzfer

 
Szobafoglalás online vagy telefonon: +36 20-953-5251
munkanapokon 08:30-tól 17:00-ig
Érkezés:

Távozás:
Kategória: Város:
 
 

Tömegközlekedés Budapesten

Budapesten nemzetközi összehasonlításban is nagyon jó tömegközlekedést vehet igénybe. A fővárosi - és általában a nagyvárosi - közlekedés legegyszerűbb, leggyorsabb, és nem utolsósorban a legkörnyezetkímélőbb módja a tömegközlekedés.

Budapest Kártya
Külföldi utazóknak ajánljuk a Budapest kártya megvásárlását, mely 48 vagy 72 óráig kedvezményeket biztosít (korlátlan utazás a tömegközlekedési eszközökön, ingyenes vagy kedvezményes belépés 60 múzeumba és néhány nevezetességbe, városnézés fél áron, kedvezményes árú jegyek kulturális és folklórprogramokra, árengedmény éttermekben és gyógyfürdőkben, kedvezmény autókölcsönzésnél, sportlétesítményekben és még számos egyéb helyen). A kártya egy felnőtt és egy vele lévő, legfeljebb 14 éves korú gyermek számára érvényes. A kártya tartozéka egy 100 oldalas, színes, négynyelvű - magyar, angol, német, olasz - prospektus, amely ismerteti a kártya használatát, és bemutatja az elfogadóhelyeket (fényképpel, címmel, nyitvatartási idő feltüntetésével, belépődíj nagyságával, kedvezmény mértékével). A Budapest kártya megvásárolható a forgalmasabb metrópénztárakban, turista információs irodákban, utazási irodákban, szállodákban és a repülőtéren, valamint külföldön a nagyobb utazásszervezőknél, és néhány Malév képviseleten.

Budapesti Közlekedési Vállalat
A főváros tömegközlekedési eszközeit a Budapesti Közlekedési Vállalat biztosítja (BKV). A társaság 5 nagy ágazatot (autóbusz, villamos, metró, HÉV, trolibusz) működtet egymással összefüggő rendszerben, összehangolt menetrenddel. A három metró vonal, a villamosok és buszok kiterjedt közlekedési hálózatot alkotnak. A teljes hálózat hossza jelenleg 2147,2 km . Ezen túlmenően a BKV az elsősorban idegenforgalmi jelentőségű fogaskerekű vasutat és a siklót üzemelteti.

Metró
A három metróvonal egy csomóponton, a Deák téren találkozik. A jegyeket a metró alagutakba való lemenetel előtt az állomás területén található narancs színű jegykezelő gépeknél kell érvényesíteni. Különböző típusú jegyek és bérletek kaphatók az állomásokon található jegyirodákban (napi, hétvégi, heti, kétheti jegyek és havi bérletek). A metrón egy jegy egy útvonalra érvényes, átszálláskor újabb jegyet kell érvényesíteni.

Buszok, villamosok, trolibuszok
A buszok és villamosok menetrendje mindig a végállomástól való indulás időpontját mutatja. Az eszköz várható érkezési időpontjának kiszámításához az indulási időponthoz hozzá kell adni a megállóhoz tartozó időket. A jegyeket a közlekedési eszközön található piros, vagy narancs színű jegykezelő gépekben kell érvényesíteni. A piros számmal ellátott buszok gyorsjáratok, azaz ezek nem állnak meg az útvonalon található összes állomáson. Néhány buszjárat útvonala Budapest határát is elhagyja, a számuk áthúzott vonallal van jelezve. Budapest határán túl külön jegyet kell érvényesíteni. Az éjszakai járatok a város legfrekventáltabb helyein közlekednek.

HÉV
A HÉV Budapest közlekedési rendszeréhez tartozik és a várost köti össze a környező településekkel, mint Szentendre, Gödöllő. A BKV normál jegyei és bérletei csak Budapest határáig érvényesek. A határtól kiegészítő jegyet kell vásárolni.

BKV Ügyfélszolgálat:
A járatokról, menetrendekről (éjszakai közlekedés), a jegyek és bérletek áráról a társaság ügyfélszolgálatán és honlapján informálódhat. Káreseményeket és elveszett tárgyakat is itt kell bejelenteni. Az előző nap elveszett tárgyak másnap 11.00 óra után kereshetők.

Ügyfélszolgálat:
Cím: Akácfa utca 18.
Postacíme: 1980 Budapest Pf. 11.
Telefonszáma: 461-66-88
E-mail: ugyfelszolg@bkv.hu

Nyitva tartás:

Hétfő, kedd, csütörtök, péntek

8.00 - 17.00 óráig

Szerda

8.00 - 18.00 óráig

Szombat-vasárnap

zárva

Parkolás
A Belvárosban és a látnivalók közelében parkolóórával ellátott utcai parkolók üzemelnek, melyek pénzérmével vagy előre váltható kártyával működnek. A belvárosi utcai parkolókban a gépkocsik maximum 2 órát tartózkodhatnak. A parkolási idő lejárta esetén az autóra büntető cédula, vagy kerékbilincs is kerülhet.

Parkolóházak Budapesten:

V. Szervita tér 8.

V. Aranykéz utca 4-6.

VII. Nyár utca 20.

VII. Osvát utca 5.

VIII. Üllői út-Baross utca sarok

VIII. Futó utca 52.

Az autósoknak javasoljuk, hogy ha módjuk van rá, gépkocsijukat hagyják a P+R parkolókban , és a BKV eszközeivel folytassák útjukat. Ez a módszer nem csak környezetkímélőbb, hanem az esetek nagy részében gyorsabb is.

Taxi
A budapesti taxiknak sárga rendszámuk van és sárga taxi jelzéssel vannak ellátva. Telefonon is rendelhet kocsit, amely 5-10 perc alatt megérkezik. A központokban általában beszélnek angolul.
Érdemesebb telefonon hívni taxit, akkor nagyobb cégek kisebb kiállási díjat számolnak fel, mintha az utcán intik le a kocsit.
Általunk ajánlott taxitársaságok: Budataxi, City taxi

Autóval Budapesten - Autókölcsönzés
Budapest közútjain hasonlóan más nagyvárosokhoz igen nagy a közúti forgalom. Az autóval való közlekedést csak azoknak ajánljuk, akik jól ismerik a várost. Weblapunkon széles autókínálatot talál az Autókölcsönzés oldalakon.

Hajó
Különleges színfolt a magyar főváros közlekedésében a Dunán zajló kishajóforgalom, mely májustól szeptemberig vehető igénybe.

Link: Mahart hajózási menetrend

Kerékpár
Jelenleg csak néhány kerékpárút található Budapesten és környékén, ugyanakkor az utak hossza dinamikusan fejlődik. A fogaskerekűn és a HÉV-en a kerékpár szállítható, csak jegyet kell venni hozzá.

Budapesti információk

Tények, fő adatok Tények, fő adatok
Megközelítés Budapest megközelítése
Pénz, árak és költségek Pénz, árak és költségek
Tömegközlekedés Budapesten Tömegközlekedés Budapesten
Budapest térkép Budapest térkép
Budapest éghajlata és időjárása Budapest éghajlata és időjárása
Természeti adottságok Természeti adottságok
Budapesti események Budapesti események
Látnivalók Budapesten Látnivalók Budapesten
Történelem Budapest története
Kiállítások és Múzeumok Kiállítások és Múzeumok Budapesten
Szórakozás Szórakozás Budapesten
Termál- és gyógyfürdők Termál- és gyógyfürdők Budapesten
Egyéb turisztikai info Egyéb turisztikai info
Nagykövetségek Nagykövetségek Budapesten

Budapest

 
 
   
HORIZONT Informatika Kft.