Főoldal

EGYÉB LÁTNIVALÓK EGERBEN ÉS KÖRNYÉKÉN

Budapesti Szálloda Kereső Budapest Hotel Guide Budapest Unterkunft Sucher  
Eger és környéke - látnivalók és műemlékek Utazás Egerbe

Budapesti szállodákBudapesti szállodák

 

Budapest információkBudapest információk

Egri szálláshelyek

Balatoni szállásBalatoni szállás

 

Magyarország információkMagyarország információk

Látnivalók Egerben

Egri hotelekEgri hotelek

 

Városok és régiókBudapest városnézés

Eger fotógaléria

Pécsi szállásokPécsi szállások

 

AutókölcsönzésAutókölcsönzés

Tisza-tó szálláshelyTisza-tó szálláshely

 

ProgramajánlatokProgramajánlatok

Hévízi szállodákHévízi szállodák

 

GyógyfürdőhelyekReptéri transzfer

 
Szobafoglalás online vagy telefonon: +36 20-953-5251
munkanapokon 08:30-tól 17:00-ig
Érkezés:

Távozás:
Kategória: Város:
 
 

Eger és környéke - látnivalók és műemlékek

Egyéb látnivalók Egerben és környékén

Eger - Líceum
Az 1700-as évek második felében épült líceum szerkezete a barokk stílust követi, de általában rokokó díszítőelemek ékesítik, kivéve a bazilika felé forduló főhomlokzatot, amelyet a kezdődő klasszicizmus jellemez. Két múzeum is működik az épületben: A 140 ezer kötettel rendelkező Főegyházmegyei könyvtár, melynek mennyezetén a tridenti zsinatot ábrázoló freskó látható és a Csillagászati múzeum, ahol 18. századi csillagászati eszközök találhatók. A Líceum tornyának tetején találhatjuk Eger szemét, a Camera Obscurát. Ennek a tükrös szerkezetnek a működtetője bemutatja nekünk a belvárost felülnézetből. A torony teraszáról 53 méter magasból körbenézhetünk a város felett.

Eger - Kopcsik Marcipánia
Kopcsik Lajos Oscar- és Venesz-díjas, olimpiai- és világbajnok mestercukrász alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők. A bemutatásra kerülő 120 tárgy mindegyike marcipánból készült, mint például egy közel két méteres borospalack, a Minaret kicsinyített mása, de a gyermekek számára is igazi különlegességeket tartogat a kiállítás, hiszen cukormasszából elevenednek meg a mesehősök.

Eger - Megyeháza Börtönépület
Az épület két kiállításnak ad otthont: itt található a Heves megye és Eger a XVIII-XIX. században című tárlat (itt a város korabeli életébe /közigazgatás,egészségügy,ipar,piac stb./ kapunk betekintést), valamint az Eger és környéke úszó és vízilabdasportjának kiemelkedő teljesítményeiért kapott díjakat bemutató Sportmúzeum.

Eger - Minaret
Az 1596 körül épült, faragott homokkőből épült torony 14 szög alaprajzú és 40 m magas. Ez Európa legészakabban fekvő török kori emléke. A mellette állt dzsámit katolikus káptalani templommá alakították át, majd később lebontották és újat építettek helyette. A faragott homokkőből épült torony tetejéhez közel található körerkélyhez (ahonnan nagyszerű a kilátás) 97 keskeny csigalépcsőfok vezet fel.

Egri Borok Gyertyás Háza
Heves megye két történelmi borvidékének (mátraaljai és egri) gazdag kínálatát válogathat a borházban. Legismertebb brofajták: Egri Bikavér, Egri Leányka, Olaszrizling és Szürkebarát.

Parád - Palóc Ház
A XVIII. sz. utolsó harmadában épített ház a falu északnyugati szélén, a Tarna mellett áll. Szalagtelken fekvő, soros beépítésű, melynek udvarán gazdasági épületek is helyet kaptak. A parádi Palóc Ház a mátravidéki faépítkezés utolsó megmaradt emléke: mindhárom épületet zsilipelt technikával, fából készítették. A lakóházban szoba, konyha, pitvar és kamra van a 150 évvel ezelőtti állapotnak megfelelően berendezve. A berendezés a XIX. század végi nagycsaládos paraszti életforma tárgyi világát mutatja be. A parádi Palóc Ház a népi kultúra és építészet fontos emlékhelye, múzeumként látogatható.

Boldog - Tájház
Boldog község Heves megye lehűségesebb hagyományörző települése. A Tájház látványosan mutatja be a helyi palóc építészetet, a gazdagon díszített népviseltet, az ünnepi hagyományokat és a kézművesség emlékeit. A múzeum első két helyiségét, a szobát és a konyhát régi bútorokkal, háztartási eszközökkel rendezték be, a hátsó szobában népviseleti bemutató látható.

Parádfürdő - Cifra Istálló
A kénes vizéről ismerté vált üdülőfalu látványossága az Ybl Miklos tervei alapján, 1880-ban épült uradalmi istálló. Díszes külseje és vörös márvánnyal díszített belső kialakítása miatt Cifra Istállónak nevezik. Ma Kocsimúzeum látványos kiálításának és tenyészmén istállónak ad helyet.

Parádsasvár - Üveggyár
Magyarország egyik legrégibb, 300 éves múltra visszatekintő üveggyára. Kézi gyártási technológiával állít elő kristály kelyheket, poharakat, díszárukat. Az üveg születésétől a fúváson át a csiszolásig figyelemmel kísérhető a technika. Szolgáltatások: történeti kiállítás, üzemlátogatás, mintabolt.

 

Egri szállodák

Panorama Hotel Eger Panorama Hotel Eger
Hotel Ködmön Wellness Hotel Ködmön Wellness
Hotel Minaret Hotel Minaret
Hunguest Hotel Flóra Hunguest Hotel Flóra
Romantik Hotel Romantik Hotel
Hotel Korona Hotel Korona
Bacchus Hotel Panzió Bacchus Hotel Panzió
Hotel Eger Hotel Eger
Hotel Park Hotel Park
Offi Ház Hotel Offi Ház Hotel
Összes egri szállás
   
Eger és környéke információk
Templomok Templomok
Várak Várak
Kastélyok Kastélyok
Egyéb látnivalók Egyéb látnivalók
Múzeumok Múzeumok
Fürdőzés Fürdőzés
Sport, aktív turizmus Sport, aktív turizmus
Borturizmus Borturizmus
Természeti kincsek Természeti kincsek
   
Városok és régiók Magyarországon

Magyarország

 
 
   
HORIZONT Informatika Kft.